2 Mart 2014 Pazar

Windows Xp yi Windows 8 Görünümüne Kavuşturma

Evdeki eski masaüstü bilgisayarıma lubuntu linux kurmaya çalıştım bir iki gün önce. Fakat bizim 12 yıllık külüstür ne yaptıysam sürekli hatalar verip kendisine sistem kurdurmadı. Zor bela Xp kurabildim, çok şükür!.Çocuklara da, makine de görsellik ve tema olarak linux xfce grafik arabiriminin güzellikleriyle tanıştıracağımı vaatetmiştim. Dedimya bizim külüstür tam “windowsçu” çıktı:) kendisine xp den başka Bir şey kurdurmuyor. Aslında onuda anlamak lazım. 12 senedir alışkanlıklarından vazgeçmesi kolay değil, alışmış bir kere bırakıyomur bu mereti:)

Bu kısa girişten sonra esas konuya değinelim. Size Xp makineme yüklediğim “Windows 8 Transformation Pack 8” programından bahsedeceğim. Kısaca bu paket xp ye bir tema yada arayüz yamalamalarını yapıyor. Yani win 8 temasını tema kaynaklarına eklemenin yanında explorer.exe, shell32.dll gibi birçok uygulama ve kütüphane dosyasında kendisine uygun güncellme yapıyor.Bunu yapabilmek için de kurulum programı çalıştırlınca yapacağı yükleme ve değiştirmelerin bir listesini yapıyor. Sonrasında sizden bilgisayarı yeniden başlatmanızı istiyor. Yeniden baştma esnasında Çekirdek kipi(kernel mod) modda arayüzle ilgili sistem dosyalarını değiştiriyor. Korkmanıza gerek yok. Çünkü program bu işleri yaparken değiştirdiği tüm dosyaların bir yedeğini alıyor. İstemezseniz paketi program ekle/kaldır dan kaldırabilirsiniz. Hiçbir sıkıntı yapmıyor. Yalnız şuna dikkat edin; internette sürüm 6.5 olanı indirip kurmuştum bende sıkıntılar oluşturdu ve düzgün çalışmadı. Bende biraz araştırma sonucunda sürüm 8.0'ı buldu. Gayette iyi çalıştı. Yükleme dosyası bir çalıştırabilir dosya(exe) olarak sunulmuş. Üzerine tıklayıp sadece ileri ve tamam demeniz yeterli. Program kurulduktan sonra makineyi açıp kapamanızı isteyecektir. Ve bilgisayarınız yenide açıldığında artık sizde windows 8 görselliğine kavuşacaksınız. Bu pakette masaüstü tema görünümlerinde tutunda metro arabirimi, sağdan çıkan gizlenmiş program hızlı erişim çubuğundan tutunda hemen hemen tüm win 8 konforu düşünülmüş. Diyeceksinizki bu kadar şey benim külüstür makinamı yavaşlatır, korkmayın. İnanılmaz derece hızlı çalışıyor. XP bilgisayarı olanlara tavsiye ederim.

Tabi bu işlemi yaptığım bilgisayarın donanım özelliklerinden bahsedeyim size :
  • windows xp (SP3 gerekiyor!)
  • Pentium IV 1.6 GHz (çekirdeksizinden :)
  • 512 MB RD-RAM Hafıza
  • 200 GB Sabit Disk (50 GB ını xp için kullanıyorum)
  • 256 MB Nvidia Geforge Fx 5500 Ekran/Grafik kartı.
  • Aopen 2002 biosl u bir anakart.
  • Microsoft Ergonomik Klavye ( Bu klavyenin olduğu gerçek. Fakat bu yazının bununla bir alâkası yok :) )
Şimdi şunu da açıklağa kavuşturmak lazım; windos 8 dönüştüm paketini yükleyince sistem windows 8 olmaz :) sadece arayüz ve görüntüde değişiklik var. kısacası makajlama yapıyoru. Bu paketi isterseni window 7 yada vista sisteminize de uygulayabilisiniz. Bu sürüm notlarında bu sistemlerde uyumlu oluduğu yazmakta. Denemek siz kalmış. Ha bu arada yapamam diyenler için;

Eğitim videosunu Seyretmek istiyorsanız Lütfen Tıklayın.
Programı indirmek için Lütfen Tıklayın.

Görüşmek üzere..

Durali Kiraz 03.03.2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder