29 Mayıs 2014 Perşembe

Ubuntu 14.04 Numix Tema Yüklenmesi ve Unity Tweak Tool Kullanımı


      Ubuntu 14.04 varsayılan olarak Ambiance teması ile yüklü gelir. Bunun yanında Radiance ve High Contrast temaları kullanılabilir durumdadır. Aslında Ambiance teması gayet hoş. İnsanı bunaltmıyor. Ancak zamanla değişik temalarda deneyebilirsiniz ubuntu üzerinde. Bunu bütün ubuntu dağıtımlarında (Ubuntu,Xubuntu,Lubuntu vs.)yapmanız mümkün. Ben size kendi ubuntu 14.04 üzerinde biraz önce yüklediğim Numix temasını nasıl yüklediğimi anlatacağım. Olay aslında gayet basit. Ne kadar basit olursa olsun bir rehberin zararı olmaz değilmi?

     Öncelikle Uçbirim/Terminal/konsol ne diyorsanız adına onu açıyoruz. Kısayolu Ctr + Alt + T tuş bileşimidir. Uçbirimi açtıktan sonra şunları yazalım ve her satırı teker teker yazıp enter layalım.

sudo add-apt-repository ppa:numix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install numix-gtk-theme numix-icon-theme-circle
sudo apt-get install numix-wallpaper-notd

        Bu satırları uyguladığımızda Numix temamız yüklenmiş durumda. Yalnız bu tema seçimi, icon set seçimi için “Unity Tweak Tool” a ihtiyacımız var. Bunu da isterseniz Ubuntu yazılım Merkezinden yükleyelim. Arama kısmında arattığınızda hemen gelecektir. Yükleye tıklayarak işlemi tamamlayalım. Yükleme bittiğinde Başlatıcıda simgesini göreceksiniz. Hemen tıklayalım. Görünüm kısmından temayı tıklayalım. Gördüğünüz üzere kullanılabilir temalar listelenecek. Burada tema isimlerine tıklayarak pencere ve diğer nesnelerdeki değişimleri anlık görebilirsiniz. Burada tabiki Numix i seçiyoruz. Sonrasında simgeler sayfasına geçip zevkimize uygun simge setini de seçiyoruz. Ben Numix-Circle seçtim. Gayet hoş bir simge seti. İmleç, Yazıtipleri ve pencere denetimlerini ayarlayabildiğimiz sayfalar var. Dilerseniz oralarıda kurcalayın, zararı olmaz. Başka bir yazıda görüşmek üzere hoşçakalın.


Durali Kiraz
Yazılım Gelişitirici
duralikiraz.blogspot.com

Kaynak:







4 yorum: